4 نکته کوتاه و تأثیرگذار در عکاسی پرتره
عکاسی پرتره یکی از ژانرهای موردعلاقه بسیاری از افراد است، شاید بسیاری از عکاسان وقت کافی برای مطالعه مقالههای بسیار طولانی را نداشته باشند و حتی گاهی اوقات نکات کوتاه بسیار تأثیرگذارتر از هزاران مقاله است، در اینجا به بررسی 4 نکته کوتاه اما تأثیرگذار در عکاسی پرتره میپردازیم.
نکاتی که در اینجا ارائه میشود ممکن است بسیار کوتاه و مختصر باشد ولی حاصل تجربه بسیاری از عکاسان مشهور است که این افراد این تجربهها را طی چندین سال کار به دست آوردهاند، پس بهتر است از این نکات استفاده کنیم.
1-ساده ببینید، ساده کارکنید
یکی از نکات بسیار مهم در عکاسی پرتره استفاده از پسزمینه بسیار ساده است. خلاصه دیدن کاری است که برخلاف تصور بسیار سخت است و باید تمرین و تکرار کرد تا بتوانیم خلاصه و زیبا ببینیم. در عکاسی پرتره یکی از نکات اصلی که ما باید خود را به رعایت آن مقید کنیم استفاده از پسزمینههای ساده است و نباید با پسزمینه بسیار شلوغ سوژه را محوکنیم.
2-برای عکاسی برنامهریزی و صحنهسازی داشته باشید
عکاسی پرتره نوعی عکاسی هنری است که شما باید برای این نوع از عکاسی فکر کنید. پس در اینجا عکاسی بیهوا معنا و مفهومی ندارد. شما باید برای گرفتن یک عکس خوب در ذهن خود سناریو داشته باشید و بدانید که چه عنصری در کجای تصویر قرار است باشد. اتفاق در عکاسی پرتره جایی ندارد. در اینجا ما عکاسی مستند و یا خیابانی نمیکنیم پس هیچگونه ثبت بیبرنامه ریزی معنا ندارد حتی اگر نتیجهای مثبت داشته باشد.
3-نورپردازی
یکی از بزرگترین درسهای هر عکاس بهخصوص عکاسان پرتره نور است. نور و نورپردازی در عکاسی پرتره قضیه و مبحث بسیار گسترده است و بیشک در این مطلب نمیتوان به تمام جزئیات این مسئله اشارهکنیم ولی باید بدانیم که نور در عکاسی پرتره حرف اول را میزند. شما میتوانید با نورپردازی مناسب حتی ایرادهای سوژه خود را نیز برطرف کنید. به نور و نورپردازی دقت کنید و حتی بیشترین وقت را برای نورپردازی صرف کنید. ابزارهای بسیار زیادی برای نورپردازی وجود دارد، سافت باکسها، نور ها، رفلکتورها؛ هودها و بسیاری از ابزار و وسایل دیگر برای عکاسی و نورپردازی مناسب هستند، روش نورپردازی شما میتواند سبککار شمارا مشخص کند.
4-در سطح دید عکاسی کنید
در عکاسی سه سطح دید وجود دارد، سطح دید در سطح دید چشم انسان و بالاتر و پایینتر از آن. دید از بالا و از پایین برای عکاسی پرتره معمولاً زاویه دید مناسبی نیست. این زوایای دید معمولاً با اغراق بسیار زیادی همراه است و اگر شما بخواهید یک پرتره خوب از یک فرد به نمایش بگذارید بههیچوجه نباید از این روشها استفاده کنید. البته در برخی شرایط بسیاری از خبرنگاران و بسیاری از افراد برای تخریب یک چهره این روشهای عکاسی را استفاده میکنند و یک چهره را زشت و یا زیبا نمایش میدهند و همین مسئله باعث میشود که ذهن مردم در رابطه باشخصیت موردنظر مثبت یا منفی شود. بیشک در اینجا زاویه دید است که تأثیرگذار است، ما نباید از این موضوع چشمپوشی کنیم زیرا زاویه دید در عکاسی پرتره بسیار مهم است.
نکات ارائهشده نکات بسیار مهمی از تجربیات یک عکاس بسیار باتجربه است که با در نظر گرفتن همین نکات کوچک و ساده در کارمان میتوانیم به نتایج بسیار اثربخشی برسیم.
بیشتر بخوانید
چگونه سوژه ما در عکاسی پرتره با ما احساس راحتی داشته باشد؟
چگونه پیشزمینه در عکاسی پرتره تأثیر میگذارد؟
چگونه یک عکس پرتره حرفهای بگیریم
دوربین دیجیتال در برابر آنالوگ؛ بهترین فناوری عکاسی برای ژانر پرتره چیست؟
راهنمای عکاسی پرتره
0 comments